Інгредієнти:
На дно літрової банки:
– 1 зубчик часнику
– 1 лист смородини
– 1 лист вишні
– 1/2 від великого листа хрону (нарізати)
– 1 парасолька кропу
– 4-5 горошин чорного перцю
– 1 шт запашного перцю
– можна покласти трохи гострого перцю (з нігтик) для тих, хто любить гостріше
приготування:
Помідори промити, проткнути гострою вилкою “попки”.
Закласти в банки помідори, залити окропом, залишити на 15 хвилин.
Злити із банок цю воду, виміряти кількість, поставити на вогонь, додати сіль, цукор, оцет і до кипіння.
Залити помідори розсолом, закатати простерилізованими кришками, поставити вгору дном до повного охолодження.Перенести у місце зберігання.
Розсіл: на 1 літр злитої з банок води:
– 1 ст ложка солі з невеликою гіркою
– 1 ст ложка цукру з гарною гіркою
– 1 ст ложка 9% уксусу
Смачного!