Як у домашніх умовах зробити густу томатну пасту та закрити її в банках на зиму, щоб завжди мати під рукою основу для соусів та супів.
Інгредієнти:
2кг помідорів, нарізаних, без насіння
0,5кг яблук нарізаних скибочками (можна без яблук)
1 велика цибулина
1ч.л.солі
1ст.л. цукру
1ст.л. яблучного оцту (або звичайного)
Приготування:
Помідори, яблука і цибулю перекрутити м’ясорубкою. Варити на невеликому вогні до потрібної гущини, перемішуючи. Я надбираю рідину, яку треба випарувати, за допомогою сита, тому варка пасти у мене займає десь 1 годину. Зняти з вогню, за допомогою блендера довести до однорідності. Знову поставити на вогонь, додати сіль і цукор, проварити, перемішуючи, хвилин 10. Додати оцет, перемішати. Розлити в маленькі стерилізовані баночки, закрутити.