Густий домашній майонез на молоці і без яєць. Готується за одну хвилину і довго не псується

Розповімо вам, як приготувати домашній майонез на молоці, без яєць. Майонез виходить дуже густий і готується – одну хвилину. Такий майонез можна використовувати не тільки в салатах, а й додавати його випічку. Також можна готувати з ним закусочні торти на свята.

Необхідні інгредієнти для приготування:

  • молоко – 150 мл;
  • олія – ​​300 мл;
  • лимонний сік – 3 ст.л;
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • цукор – 1 ч.л;
  • гірчиця – 1 ч.л.

Спосіб приготування домашнього майонезу

Отже, майонез на молоці. З’єднуємо в вузькій і високої чаші молоко і рослинну олію, використовуємо олію тільки рафіновану, інакше майонез буде гірчити! Якщо немає такої чаші – використовуйте звичайну скляну банку.

Збuваємо занурювальним блендером на максимальній потужності секунд 30. Саме занурювальним блендером! Ставимо на саме дно і включаємо.

Через 30 секунд додаємо цукор, сіль, гірчицю і лимонний сік або оцет. І збuваємо ще секунд 30. Майонез виходить дуже густий і смачний. Перекладаємо в чисту суху баночку. Накриваємо чистою кришкою. Такий майонез з домашніх зберігається найдовше в холодильнику – до двох тижнів.