Шарлотка з яблуками – дивовижний десерт. У ньому поєднано все найкраще, що може бути в багатошаровій: ніжне тісто, солодка хрустка скоринка, велика кількість фруктів в начинці.
Інгредієнти:
- масло вершкове та цукор по 300 г;
- яйця, 6 шт.;
- борошно, 400 г;
- ванілін, сіль по дрібці;
- розпушувач, 1.5 ч.л;
- яблука, 4 шт.;
- будь-яка заморожена або свіжа ягода на ваш смак.
Приготування:
Продукти мають бути однакової температури.
Масло вершкове з’єднуємо з цукром та ваніліном, перетираємо або збиваємо до однорідності.
Поступово вводимо по одному яйцю і дуже добре щоразу збиваємо. Маса повинна вийти досить високою і пишною, густою.
Борошно просіюємо та з’єднуємо з розпушувачем, всипаємо частинами в основу та збиваємо густе та гладке тісто.
Форму застеляємо пергаментом і змащуємо маслом.
Яблука ріжемо часточками, змішуємо з будь-якими ягодами або сухофруктами, беріть добавки на свій смак.
Змішуємо добавки з тістом та викладаємо у форму, розрівнюємо.
Випікаємо 30-40 хвилин при 180 градусах, але тут все залежить від особливостей вашої духовки.
Виймаємо пиріг і з форми, остуджуємо і за смаком посипаємо або цукровою пудрою або змішуємо її з корицею, яка чудово поєднується з яблучною начинкою.
Шарлотка виходить дуже пишною, текстура тіста приємна, при нарізці на шматочки, вона не кришиться, ідеальний варіант для чаювання та сніданку.