Оригінальна борщова заправка – як же без неї в сезон свіжих овочів. Це дуже зручний вид консервації, в баночці заготовлено половина кількості інгредієнтів для борщу. Тому хто ще ні разу не консервував, спробуйте)
Інгредієнти:
500 г буряку
500 г моркви
500 г солодкого перцю
500 г цибулі
4 ст.л. солі
0,5 л рафінованої олії
Вихід з 1 порції – 4 л
Підготуємо овочі:
– помідори помити, просушити, розрізати на частинки, перемолоти на м’ясорубку. Складаємо в окрему миску.
– Буряк миємо, очищаємо від шкірочки, натираємо на грубу терку. Складаємо в окрему миску.
– Моркву миємо, очищаємо від шкірки, натираємо на грубу терку. Складаємо в окрему миску.
– Солодкий перець, миємо, просушуємо, очищаємо від насіння. Нарізаємо соломкою. Складаємо в окрему миску.
– Цибулю, очищаємо від лушпиння, миємо, просушуємо. Нарізаємо як на борщ, або кубиками, або півкільцями.
– В каструлю в якій будемо варити заправку виливаємо перекручені помідори, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо 10 хвилин.
– До помідорів додаємо натертий буряк, перемішуємо, доводимо до кипіння, проварюємо 10 хвилин.
– Далі додаємо натерту моркву, перемішуємо, доводимо до кипіння, проварюємо 10 хвилин.
– Далі додаємо нарізаний соломкою перець, перемішуємо, доводимо до кипіння, проварюємо 10 хвилин.
– Далі додаємо нарізану цибулю, перемішуємо, доводимо до кипіння, проварюємо 10 хвилин.
– В кінці додаємо сіль, олію, перемішуємо, проварюємо все разом 20 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи.
– Знімаємо з вогню, розливаємо гарячим у стерилізовані баночки і закатуємо ключем, вкутуємо ковдрою й залишаємо до повного охолодження, далі виносимо у холодне місце для подальшого зберігання.
Вихід з порції 4 л борщової заправки)
Смачного!