Ідеальне тісто на жовтках для домашніх пельменів: еластичне, гладке і не розварюється при варінні

Ідеальне тісто для домашніх пельменів. Еластичне, гладке та не розварюється при варінні. Пельмені просто тануть у роті. Тісто настільки легко робиться, що впорається навіть господиня-початківець.

Плюси його ще в тому, що з нього можна ліпити такі смачні вареники і навіть чебуреки. Рецепт не зовсім бюджетний — до нього входять три жовтки та вершкове масло. Але якщо ви його спробуєте, то ні з якого іншого готувати більше не будете.

Для приготування нам знадобиться:

Для тіста:

  • мука – 450-500 г;
  • яєчні жовтки – 3 шт;
  • вершкове масло розтоплене – 1 ст. ложка;
  • холодна вода – 230 мл;
  • сіль – 1 ч. ложка;
  • цукор -1 ч. ложка.

Для начинки:

  • фарш – 0,5 кг (свинина + яловичина + курка);
  • цибуля сира – 150 г;
  • цибуля тушкована – 50-60 г;
  • сіль;
  • перець мелений, за бажанням гострий перець;
  • приправи – пажитник або улюблена ваша приправа до фаршу;
  • трохи зелені петрушки;
  • часник – за смаком.

Спосіб приготування

У миску просіюємо (обов’язково!) борошно. Кількість борошна може трохи збільшитись у процесі приготування. Це залежить від якості клейковини вашого борошна. Якщо муки дати забагато, тісто буде тверде! Тут краще дати трохи менше муки, ніж забагато. Починайте з 450 г, а якщо будете бачити, що зовсім рідке і не замішується, тільки тоді додавайте.

У борошні робимо поглиблення. Насипаємо сіль, цукор (обов’язково!), жовтки та розтоплене не гаряче вершкове масло. Вливаємо холодну воду. Замішуємо спочатку лопаткою, потім руками еластичне гладке тісто. Місити його – одне задоволення! Ну а якщо місить хлібопічка, то викладаємо всі продукти та вмикаємо режим замісу.

Загортаємо в пакет чи харчову плівку на 30-40 хвилин. Ідеальне тісто готове! Відрізайте невеликий шматочок та формуйте пельмені. Решту тіста тримайте в пакеті, щоб не сохло.

Ліпимо пельмені звичним вам способом, у кожного він свій. Залишимо кілька рекомендацій, можливо вони комусь знадобляться.

Лайфхак для соковитості фаршу. Частину нарізаної цибулі злегка тушкуємо на вершковому маслі й охолодженим додаємо до фаршу. Решту половини натираємо на тертці. Заправляємо сумішшю приправ, обов’язково додаємо пажитник. Дуже смачна приправа, що надає горіховий смак м’ясу. Ну і часник не забудьте!

Відварюємо пельмені у підсоленій воді з додаванням лаврового листа та кількох горошин перцю. Пельмені тримають форму, не набухають і не розклеюються. На смак тісто ідеально гладке! Подаємо з олією, сметаною. Також чудовим варіантом буде збризкати оцтом і посипати зеленню!

You cannot copy content of this page