Приготуємо найкращий рецепт із картоплею. Вам потрібно просто натерти картоплю та ковбасу. Це дуже смачний рецепт і проста вечеря. Обов’язково спробуйте приготувати таким чином картоплю з краковською ковбасою.
Необхідні інгредієнти для приготування:
- картопля – 7-8 шт середніх;
- ковбаса краківська – 350 гр;
- сир – 200 гр;
- крохмаль кукурудзяний – 3 ст.л;
- зелень;
- яйце – 3 шт;
- Вершкове масло – 40 гр;
- кетчуп – 2-3ст.л.
Спосіб приготування
Насамперед потрібно очистити від шкірки картоплю і натерти її на великій тертці. Натирайте відразу в глибоку ємність, щоб не забруднювати зайвий посуд, також щоб потім відразу замішати всі інші інгредієнти.
В окрему невелику ємність розбиваємо курячі яйця, додаємо до них дрібно нарізану зелень. Можете використовувати будь-яку зелень на свій смак. За допомогою віночка перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
Виливаємо масу до картоплі, додаємо кукурудзяний крохмаль і добре все перемішуємо. Відставляємо поки що убік. За смаком можете додати сіль, але враховуйте , що ковбаса може бути солоною та її солі буде достатньо.
Відразу натираємо на великій тертці краківську ковбасу. Звичайно, можете використовувати і будь-яку іншу ковбасу, але з краківською ковбасою буде дуже смачно. Обов’язково спробуйте!
Розігріваємо сковороду, розтоплюємо на ній вершкове масло і викладаємо половину картопляної маси, щоб вийшов млинець. Обсмажуємо, на середньому вогні, протягом 3-5 хвилин, щоб вони підрум’янилися і картопля приготувалася.
Після цього змащуємо картопляний пласт кетчупом. Зверху викладаємо половину сиру, який ми заздалегідь натерли на великій тертці.
Поверх шару із сиром викладаємо шар ковбаси. Ковбасу використовуємо усю. А зверху ковбаси викладаємо сир, що залишився. Сир використовуємо для смаку, а також для того, щоб він склеїв шари інгредієнтів між собою.
Поверх другого шару сиру викладаємо частину картопляної маси, що залишилася. Розподіляємо рівним шаром. Зверху кладемо велику тарілку або використовуємо кришку від сковороди, у яких збігається діаметр. Різким рухом перевертаємо сковороду, щоб наша картопляна піца опинилася на тарілці чи кришці.
З тарілки акуратно перекладаємо назад у сковороду. У якій в цей час розтоплюємо другу частину вершкового масла. Краї підрівнюємо. Закриваємо сковороду кришкою і залишаємо на середньому вогні приблизно на 7 хвилин, щоб другий шар картоплі встиг приготуватися. Найголовніше, щоб нічого не підгоріло, регулюйте для цього температуру.
Нарізаємо трикутниками, як піцу і подаємо до столу. Приємного вам апетиту!