Хоч 100 банок закрийте, буде мало: рецепт маринованих корнішонів на зиму

Кожна завбачлива господиня не дозволить гостям застати себе зненацька, у неї в запасі завжди стоїть баночка маринованих корнішонів, які порадують усіх гостей без винятку.

Як приготувати маленькі огірочки, щоб вони зберегли свій хруст і приємний смак, дивіться в нашому рецепті.

Інгредієнти на 1 літрову банку:

Огірки дрібні

Вода

1 ст. л. солі

2-2,5 ст. л. цукру

3 ст. л. 9% оцту

2 парасольки кропу

1 лавровий лист

По 4 листи чорної смородини та вишні

Шматок листа хрону

Невеликий шматочок перцю чилі

5 горошин запашного перцю

5 горошин чорного перцю

1 зубчик часнику

Дрібка зерен гірчиці

Приготування:

Огірки ретельно помити та залити холодною водою не більше, ніж на 6 годин. Промити огірки ще раз.

На дно стерильної банки покласти: листя смородини та вишні, шматочок листка хрону, лаврушку, перець чорний та запашний, гірчичні зерна, чилі, нарізаний часник та парасольки кропу.

Заповнити банку огірками.

Закип’ятити в чайнику воду і залити огірки киплячою водою в банку на 7 хвилин. Скільки влізе води – стільки влізе, розрахунок солі та оцту не на літр води, а на літрову банку.

Злити воду в каструлю, додати сіль та цукор, довести до кипіння.

Залити киплячим розсолом огірки, додати оцет у банку і закатати.