Хто шукає новий рецепт сирного-яблучного пирога, обов’язково повинен приготувати цю випічку.

У цьому пирозі ідеально поєднуються смаки: солодка сирна основа з нотками лимонної цедри і начинка з яблук з ароматною корицею не залишать нікого байдужим. Готується пиріг простіше простого. Крім свого відмінного смаку, він виходить і дуже красивим в розрізі, його можна сміливо готувати для гостей, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • сир 5 % жирності — 500 гр;
  • яйця — 3 шт;
  • цукор коричневий — 80 гр;
  • сметана будь-якої жирності — 120 гр;
  • кукурудзяний крохмаль — 60 гр;
  • сіль — 1 щіпка;
  • розпушувач — 1 ч. л (5 гр);
  • ванілін на кінчику ножа;
  • цедра лимона — 2 ч. л;

Для начинки підготуйте:

  • яблука 4-5 шт (500 гр в очищеному вигляді);
  • цукор коричневий (можна звичайний) — 40 гр;
  • кориця мелена — 1 ч. л;
  • вода холодна — 50 мл;
  • горіхи волоські — 50 гр.

Приготування:

З’єднайте усі продукти для приготування основи і добре пробийте їх до однорідності за допомогою блендера. Зробити пиріг ще більш смачним і ароматним допоможе лимонна цедра, яку необхідно додати в сирну масу.

Для приготування начинки наріжте очищені яблука великими кубиками. Для цього рецепта ідеально підходять кисло-солодкі сорти яблук. Протушкувати яблука з додаванням цукру, кориці і невеликої кількості води. Необхідно, щоб яблука стали м’якими, але при цьому зберегли свою форму.

Дно і боки рознімної форми діаметром 20 см вистеліть пергаментним папером. Викладіть у форму половину сирної суміші, зверху викладіть начинку і накрийте її другою половиною сирної маси.

Якщо є бажання перед випічкою пиріг можна посипати подрібненим волоським горіхом.

Випікайте сирний пиріг в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50 хвилин. Залиште пиріг на столі на 1 годину, після чого його можна буде легко витягти з форми.

Аромат пирога заповнить всю кухню, буде дуже складно втриматися від того, щоб не з’їсти його відразу.

You cannot copy content of this page