Хитрий спосіб з додаванням соди під час смаження цибулі: метод яким користуються досвідчені господині

Кожна господиня на кухні має пачку питної соди. Це і відмінний розпушувач для тіста, і засіб для чищення. А ще є чимало цікавих лайфхаків із цим продуктом.

У цій статті розповімо вам, навіщо господині посипають содою цибулю під час її смаження і поділимося з вами ще кількома несподіваними способами її застосування в кулінарії.

Навіщо господині додають соду під час смаження цибулі?

Якщо ви любите смажену цибульку, то напевно знаєте, як складно встежити за тим, щоб вона не підгоріла на сковороді. Цибулева нарізка дуже швидко стає карамельно-золотистою при жарінні на сильному вогні, але якщо згаяти потрібний момент, вона миттєво почорніє і буде зіпсована! А якщо сковороду зняти з вогню раніше, овоч залишиться жорстким і не позолотиться як слід.

Смажити цибулю начебто нескладно, але результат нерідко нас розчаровує. Щоб вирішити цю проблему, досвідчені господині придумали лайфхак із харчовою содою.

Сипуча речовина дозволяє зберегти текстуру цибулі і не допустити її підгоряння. З ним овочева нарізка виходить насичено-золотою та рівномірно просмаженою.

Додавати соду до цибулі дуже просто. Смажте цибульну нарізку на сковороді з додаванням олії до золотистості. У той момент, коли вона набуде карамельного відтінку, посипте її содою (1/3 ч. л. на 300 г овочевої маси).

Така незвичайна добавка не зіпсує смак смаженої цибулі, а збереже її гарне забарвлення та дозволить овочу дійти до потрібної кондиції.

Цікаві кулінарні лайфхаки з питною содою

Просунуті господині знають чимало оригінальних способів застосування соди в кулінарії:

Використовуйте продукт, щоб розм’якшити м’ясо перед його приготуванням: для цього просто посипте содою шматок свинини або яловичини і відправте його в холодильну шафу на кілька годин. М’ясу сода додасть ніжну текстуру.

Перед приготуванням ретельно промийте м’ясо і далі дійте за рецептом. Повірте, продукт вийде дуже ніжним, що тане в роті. До речі, і в м’ясний фарш також можна додати трохи соди.

І в котлетному фарші така добавка чудово працює. Котлети вийдуть дуже смачними, соковитими та м’якими.

Використовуйте соду при варінні варення з кислої ягоди: вона прибере надлишок кислоти, покращить смак ягідних ласощів. Сода смородинове варення робить його менш кислим і смачнішим. Достатньо додати 1\4 ч.л. соди на 1 кг ягід, щоб отримати приголомшливий результат!

Захистіть молоко від скисання: додайте до нього трохи соди (1 ч. л. на 1 л). Зробити це можна після того, як доведете молоко до кипіння. Молоко з додаванням соди довго не скисає У такому вигляді воно зберігатиметься в рази довше.

Замочуйте покупні овочі та фрукти у воді з додаванням соди: (1 ч.л. на 1 л) протягом 15-20 хвилин. Цей прийом дозволить вивести з плодів нітрати.

Гасіть соду оцтом, щоб добре розпушувати тісто: виявляється, більшість господарок цю маніпуляцію роблять неправильно! Якщо полити соду в ложці оцтом, потрібного ефекту ви не отримаєте. А все тому, що виділення бульбашок газу відбудеться у ложці, а не у тісті. Так робити не варто.

Просунуті хазяйки гасять соду оцтом інакше. Вони додають соду до сухих компонентів тіста, роблячи їх суміш, а оцет – до вологим. Після чого 2 суміші (суху та вологу) з’єднують один з одним.

І тут реакція, супроводжувана виділенням бульбашок газу, повністю протікає всередині тіста. Завдяки цьому прийому воно виходить дуже пухким та повітряним.

Тепер ви знаєте, навіщо потрібно посипати содою цибулю при її смаженні. Беріть на озброєння цю кулінарну хитрість та інші лайфхаки із содою, і не забудьте поділитися ними зі своїми подругами.