Корейська морква входить до числа найпопулярніших закусок. Вона пряна, ніжна, смачна і при правильному приготуванні — корисна. Її вживають як самостійну страву і додають у багатокомпонентні салати.
Інгредієнти:
1 кг моркви,
1 червоний гострий перець,
0,5 ч. ложки коріандру,
чорний мелений перець за смаком,
3 ст. ложки 9% -го оцту,
1 склянка олії
6 ст. ложок цукру,
4 ст. ложки солі,
0,5 л води.
Приготування:
Моркву помити, почистити і потерти на спеціальній тертці. Подрібни часник, додай до моркви і перемішай.
На дно банок поклади шматочки червоного гострого перцю. Наповни банки морквою з часником і залий окропом на 10-15 хвилин.
Насип в воду сіль, цукор, оцет і олію. Постав маринад на вогонь, доведи до кипіння і провари 1 хвилину.
Злий з банок воду і тут же залий моркву по-корейськи на зиму гарячим маринадом. Додай спеції і перемішай.
Закатай банки, переверни і вкутай ковдрою.
Залиш моркву по-корейськи на зиму до повного охолодження.
Смачного!