Смачнющі квашені помідори. Помідори – улюблена багатьма закуска, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-які на ваш смак, головне – суворо дотримуватися рецептури і не забути, як довго квасити помідори, щоб навіть влітку насолоджуватися смачним частуванням.
Інгредієнти на 3 банки по 3 л:
помідори (5 кг),
часник (12 зубчиків),
гірчичний порошок (2 ч. л.),
листя хрону,
перець гіркий,
чорний перець горошком,
лавровий лист,
петрушка,
кріп (парасольки),
листя смородини,
листя малини,
листя вишні.
Інгредієнти для розсолу:
вода (5 л),
цукор (5 ст. л.),
кам’яна сіль (350 г).
Приготування:
Помідори та всю необхідну зелень ретельно промиваємо у проточній воді. Викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Часник очищаємо від лушпиння і поділяємо на зубчики, розрізаємо їх на половинки.
На дно кожної банки викладаємо лавровий лист, кілька шматочків гіркого перцю, потім 4-5 горошин чорного перцю, 4 зубчики часнику. Слідом відправляємо в банку листя хрону, смородини, малини та вишні, а також декілька гілочок петрушки та парасольки кропу.
Смачного!