Пропоную разом приготувати пікантні перчинки в ароматному медовому маринаді, соковиті та трішки хрусткі шматочки точно припадуть до душі вашим гостям, це чудова холодна закуска, яка підійде до будь-якого столу. Такщо мерщій починайте приготування, поки сезон перців не закінчився. До речі, закрутка з цих овочів є дуже корисною, в якій міститься чимало вітамінів.
Інгредієнти:
3,5 кілограма перцю,
1 літр води,
1 стакан рослинної олії,
2 столові ложки солі,
150 грамів оцту 9%,
1 склянку меду,
20 штук духмяного перцю горошком,
5 гвоздичок,
2 лаврових листочки.
Приготування:
- Болгарський перець ретельно промиваємо, видаляємо насіння і хвостики, а потім нарізаємо його великими шматками.
- Беремо каструлю, вливаємо в неї воду і рослинну олію. Туди ж додаємо рідкий мед, сіль, лавровий лист, перець горошком і гвоздику. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Суміш проварюємо 2 хвилини і вливаємо оцет.
- В отриманий маринад додаємо половину підготовленого перцю. Проварюємо його 3 хвилини.
- Беремо банку і кладемо в неї перець (сильно не утрамбовуємо). Потім доварюємо другу половину перцю і розкладаємо його по банках.
- Потім перець заливаємо гарячим маринадом і накриваємо банки кришками. Ставимо їх у каструлю, на дно якої поклали невеликий рушник, і наливаємо теплу воду. Вона повинна доходити до «плічок» банки.
- Стерилізуємо перець 5-7 хвилин, потім закочуємо банки і закутуємо в плед. У такому вигляді залишаємо до повного охолодження. Перець можна їсти вже через 5 днів.