Легкий і ніжний бісквітний рулет стане ідеальним варіантом для зустрічі гостей для будь-якого свята

Гості не застануть вас зненацька: на столі їх чекатиме м’який і ніжний бісквітний рулет з варенням. Смакуватиме такий десерт не тільки з чаєм, але й з десертним вином.

Інгредієнти:

Для основи:

  • яйця – 4 шт .;
  • цукор – 80 г;
  • борошно – 90 г;
  • вода (тепла) – 4 ст. л .;
  • розпушувач – 1 ч. л .;
  • ваніль – дрібка;
  • сіль – дрібка.

Для крему:

  • сметана – 400 г;
  • цукрова пудра – 2-3 ст. л.

Для просочення:

  • лимонний сік – 1 ст. л .;
  • вода – 3 ст. л .;
  • цукрова пудра – 1 ст. л.

Також нам знадобиться будь-який джем або варення для начинки (100 мл), а також сушені ягоди або фрукти для посипання, будь-які на ваш смак.

Приготування:

Відокремлюємо білки від жовтків. До білків додаємо дрібку солі і збиваємо міксером протягом 1 хвилини, повинна утворитися пишна біла піна.

Додаємо ½ частину цукру і збиваємо до стійкої піни.

Перемішуємо жовтки, додаємо дрібку ванілі, цукор, що залишився і збиваємо протягом 5 хвилин до утворення пишної однорідної маси.

Продовжуючи збивати, додаємо до жовтків і цукру воду, а потім просіваємо до них борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. На цьому етапі перемішуємо тільки вінчиком.

Тепер поступово додаємо до тіста білки і добре перемішуємо тісто.

На деко з пергаментом виливаємо тісто і розподіляємо по поверхні.

Випікаємо 8-10 хвилин на максимальній температурі (у мене 200 градусів, духовку розігріваємо заздалегідь).

Змішуємо сметану з цукровою пудрою, за бажанням можна додати дрібку ванілі. Крем готовий.

Змішуємо лимонний сік з водою і цукровою пудрою і промазуємо просоченням основу.

Розподіляємо крем рівним шаром по бісквіту.

Робимо смужки з джему.

Закручуємо рулет за допомогою пергаментного паперу.

Витримуємо рулет дві години в холодильнику.

Прикрашаємо рулет, нарізаємо на шматочки і подаємо до чаю! Смачного!

You cannot copy content of this page