Гості не застануть вас зненацька: на столі їх чекатиме м’який і ніжний бісквітний рулет з варенням. Смакуватиме такий десерт не тільки з чаєм, але й з десертним вином.
Інгредієнти:
Для основи:
- яйця – 4 шт .;
- цукор – 80 г;
- борошно – 90 г;
- вода (тепла) – 4 ст. л .;
- розпушувач – 1 ч. л .;
- ваніль – дрібка;
- сіль – дрібка.
Для крему:
- сметана – 400 г;
- цукрова пудра – 2-3 ст. л.
Для просочення:
- лимонний сік – 1 ст. л .;
- вода – 3 ст. л .;
- цукрова пудра – 1 ст. л.
Також нам знадобиться будь-який джем або варення для начинки (100 мл), а також сушені ягоди або фрукти для посипання, будь-які на ваш смак.
Приготування:
Відокремлюємо білки від жовтків. До білків додаємо дрібку солі і збиваємо міксером протягом 1 хвилини, повинна утворитися пишна біла піна.
Додаємо ½ частину цукру і збиваємо до стійкої піни.
Перемішуємо жовтки, додаємо дрібку ванілі, цукор, що залишився і збиваємо протягом 5 хвилин до утворення пишної однорідної маси.
Продовжуючи збивати, додаємо до жовтків і цукру воду, а потім просіваємо до них борошно з розпушувачем і замішуємо тісто. На цьому етапі перемішуємо тільки вінчиком.
Тепер поступово додаємо до тіста білки і добре перемішуємо тісто.
На деко з пергаментом виливаємо тісто і розподіляємо по поверхні.
Випікаємо 8-10 хвилин на максимальній температурі (у мене 200 градусів, духовку розігріваємо заздалегідь).
Змішуємо сметану з цукровою пудрою, за бажанням можна додати дрібку ванілі. Крем готовий.
Змішуємо лимонний сік з водою і цукровою пудрою і промазуємо просоченням основу.
Розподіляємо крем рівним шаром по бісквіту.
Робимо смужки з джему.
Закручуємо рулет за допомогою пергаментного паперу.
Витримуємо рулет дві години в холодильнику.
Прикрашаємо рулет, нарізаємо на шматочки і подаємо до чаю! Смачного!