Простий салат з баклажанів: але при цьому дуже смачний і апетитний. Баклажани, що нагадують гриби, прикрасять його смак і збагатять всілякими корисними властивостями.
Інгредієнти:
- Баклажан – 0,5 кг
- Цибуля – 150 г
- Яйця – 4 шт.
- Часник – 4 зубчики
- Сметана (майонез) – за смаком
- Олія – скільки візьме під час смаження
- Розсіл для цибулі на 3 ст. л. води:
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Оцет – 1 ч. л.
- Перець – за смаком
Приготування:
Будемо все робити так, щоб заощадити час.
Ставимо чайник, щоб кип’яток був під рукою, і робимо всі нарізки. Очищені зубчики часнику подрібнити максимально. Не всім адже подобається безпосередньо зустрічатися з часником.
Очищену цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Нам її треба злегка прижарити в олії, а потім залити маринадом, зробленим з продуктів, зазначених у рецептурі.
Промиємо баклажан, наріжемо на довгі смужки, після чого відріжемо скибочки потрібної величини.
Заллємо їх злегка підсоленою водою і дамо покипіти хвилин 5. Після чого злити воду.
Я заощадила час на варінні яєць – вони були готові. Якщо у вас немає готових, відваріть, охолодіть і наріжте дрібненько.
Остиглі скибочки баклажанів посмажити в олії з-під цибулі. З’єднаємо їх з часником і потримаємо на невеликому вогні під кришкою, помішуючи.
Додамо до баклажанів цибулю. Додамо сюди яйця і заправимо все сметаною.
Пробуємо на смак і, якщо треба, підсолимо і поперчимо. Смакота готова!