Осінь — саме час заготовляти мариновану капусту на зиму. Адже зараз її врожай особливо хороший, багато молодої капусти. А якщо і пропустили ранні сорти, то і пізні білокачанні відмінно маринуються. Адже така смачна закуска до столу буде хороша з будь якої капусти.
Інгредієнти:
(на три 3-х л банки)
– капуста 6 кг
– цук. пісок – 8 ст. л.
– сіль – 6 ст. л.
Приготування:
Капусту нашаткувати ,морквку натерти на вкликій терці,додати цукор і сіль і залишити на 1 год.
Через годину закип’ятити 2 л води, додати до неї 4 ст. л. 70% оцту. Налити воду на 1/4 3 л банки, додати по 10 горошин чорного перцю і заповнити банки капустою з морквою.
Поставити банки у воду та стерилізувати з моменту закипання води у каструлі 30 хвилин.
Закатати.Вкутувати не потрібно,перенести у місце зберігання.
Смачного!