Маринована капуста на зиму — дуже смачна і соковита.

Осінь — саме час заготовляти мариновану капусту на зиму. Адже зараз її врожай особливо хороший, багато молодої капусти. А якщо і пропустили ранні сорти, то і пізні білокачанні відмінно маринуються. Адже така смачна закуска до столу буде хороша з будь якої капусти.

Інгредієнти:

(на три 3-х л банки)

– капуста 6 кг

морква – 1 кг

– цук. пісок – 8 ст. л.

– сіль – 6 ст. л.

Приготування:

Капусту нашаткувати ,морквку натерти на вкликій терці,додати цукор і сіль і залишити на 1 год.

Через годину закип’ятити 2 л води, додати до неї 4 ст. л. 70% оцту. Налити воду на 1/4 3 л банки, додати по 10 горошин чорного перцю і заповнити банки капустою з морквою.

Поставити банки у воду та стерилізувати з моменту закипання води у каструлі 30 хвилин.

Закатати.Вкутувати не потрібно,перенести у місце зберігання.

Смачного!