У цій статті хотілося б поділитися з вами швидким рецептом приготування дуже смачної маринованої скумбрії, яка підійде до будь-якого столу, хоч святковго, хоч ні. Риба виходить просто чарівною. Навіть просто із хлібом на ура йде. А зі свіжовареною картоплею це взагалі просто неймовірна смакота.
Необхідні інгредієнти на банку 1 літр:
- скумбрия – 2 шт;
- цибуля – 2 шт;
- кріп – середній пучок;
- лимон – 1 кружок;
- сіль – 30 г;
- цукор – 15 г;
- лавровий лист – 1 шт;
- свіжомелений коріандр – 1 ч.л;
- чорний перець горошком – 0,5 ч.л;
- вода кип’ячена кімнатної температури – 100 мл;
- рослинна олія – 100 мл;
- оцет 9% – 50 мл.
Спосіб приготування
Скумбрію промиваємо, очищаємо від плавників, нутрощів і нарізаємо на порційні шматочки.
Змішуємо сіль, цукор, мелений коріандр, чорний перець горошком та лавровий лист.
У чисту баночку закладаємо шар цибулі півкільцями, потім укладаємо шар риби, присипаємо раніше приготовленою сумішшю та рубаною зеленню кропу.
Замітка!
Свіжий кріп можна замінити на насіння або, за бажання, взагалі не додавати.
Повторюємо шари до верху, і, в середину, не забуваємо покласти колечко лимона. На літрову баночку виходить приблизно 4 шари.
Для маринаду змішуємо кип’ячену воду кімнатної температури, олію та 9% оцет.
Заливаємо маринад у банку, закриваємо кришкою, 3-4 рази перевертаємо банку, щоб маринад добре розподілився і прибираємо в холодильник на 12 годин.
Пробувати можна вже за 12 годин. Можна залишити маринуватися і на добу, так рибка вийде ще смачнішою.
Зберігаємо таку рибу в холодильнику не більше одного тижня. Але, така риба, навряд чи простоїть більше двох днів!