Інгредієнти:
- капуста цвітна – 4 кг;
- морква – 2 шт;
- перець болгарський – 4 шт;
- селера, зелень, часник, перець горошком, гострий перець.
Для приготування маринаду буде потрібно:
- сіль – 1.5 ст.л;
- цукор – 2.5 ст.л;
- оцет 9% – 30 мл на 1 банку.
Приготування:
Ділимо капусту на невеликі суцвіття і ретельно промиваємо під проточною водою.
Перець ріжемо невеликими шматочками, моркву – тонкими пластинами.
Банки повинні бути чистими.
У кожну банку кидаємо до смаку гострий перець стручковий, перець духмяний і горошком, різну зелень на ваш смак, часточки часнику.
Укладаємо суцвіття капусти.
Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром, доводимо до кипіння.
У кожну банку вливаємо оцет і заливаємо кип’ятком.
Накриваємо кришками і ставимо на рушник в каструлю, доливаємо воду і стерилізуємо на невеликому вогні 8 хвилин – 1 літрова банка, 2 літрова – 10, 3 літрова – 15 хвилин.
Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
Смачного!