Маринована цвітна капуста на зиму – це один з найстаріших і смачних рецептів заготовок

Інгредієнти:

  • капуста цвітна – 4 кг;
  • морква – 2 шт;
  • перець болгарський – 4 шт;
  • селера, зелень, часник, перець горошком, гострий перець.

Для приготування маринаду буде потрібно:

  • сіль – 1.5 ст.л;
  • цукор – 2.5 ст.л;
  • оцет 9% – 30 мл на 1 банку.

Приготування:

Ділимо капусту на невеликі суцвіття і ретельно промиваємо під проточною водою.

Перець ріжемо невеликими шматочками, моркву – тонкими пластинами.

Банки повинні бути чистими.

У кожну банку кидаємо до смаку гострий перець стручковий, перець духмяний і горошком, різну зелень на ваш смак, часточки часнику.

Укладаємо суцвіття капусти.

Для маринаду змішуємо воду з сіллю і цукром, доводимо до кипіння.

У кожну банку вливаємо оцет і заливаємо кип’ятком.

Накриваємо кришками і ставимо на рушник в каструлю, доливаємо воду і стерилізуємо на невеликому вогні 8 хвилин – 1 літрова банка, 2 літрова – 10, 3 літрова – 15 хвилин.

Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.

Смачного!

You cannot copy content of this page