Мариновані помідори в соусі з гірчиці, оцту, часнику і зелені – це просто і швидко, дуже смачно. Хто спробує – просить рецепт.

Цю закуску в моїй родині дуже люблять до шашликів та інших м’ясних страв на природі. Просто помідори, а рецепт просить кожен, хто пробує.

Інгредієнти:

  • помідори, 3 шт;
  • сіль і цукор, гірчиця по 0.5 ч.л;
  • оцет 9%, 1 ч.л;
  • олія рослинне, 2 столові ложки;
  • часник, 3 зубчики;
  • кріп і петрушка, перець.

Приготування:

Помідори ріжемо кружками по 1 см завтовшки.

Зелень дрібно січемо, часник можна і дрібно порізати, і просто пропустити через прес або натерти на тертці. Тут робіть, як вам смачніше.

Змішуємо всі інгредієнти крім помідорів до однорідності.

Викладаємо помідори на тарілку, попередньо змастивши соусом, який приготували.

Викладаємо помідори і наносимо на них наш соус.

Ставимо страву на 10 – 15 хвилин в холодильник і подаємо до столу.

Цю закуску я часто готую з яблучним оцтом – він надає помідорам особливий, дуже тонкий смак і аромат. Тим, хто любить кінзу, я раджу додати і її. Також ще можна додати трохи гірчиці і меду, але це також на любителя.

Як варіант, можна загорнути кружечки помідорів в соусі в листя салату – салат також дуже поєднується з таким маринадом.