Маринований перець – чудесним чином прикрасить ваш стіл в холодну зиму. 

Серед всіх заготовок на зиму особливе місце займають заготовки з болгарського перцю. Легкий рецепт заготовки солодкого маринованого перцю на зиму.

Інгредієнти:

5 кг перець болгарський,

2 головки часнику (великі),

петрушка, перець чорний горошком, лавровий лист, гвоздика.

Маринад:

750 мл води,

200 мл оцту,

250 мл олії,

230 г цукру,

25 г солі.

Приготування:

Перець помити, почистити і порізати на чотири або шість половинок. Коли закипить маринад частинами кладемо перець і варимо в маринаді 5 -7 хвилин. Викладаємо в підготовлені банки накриваємо кришками і варимо другу частину перцю в маринаді. На дно банки кладемо:

Петрушку, часник, перець чорний горошком, лавровий лист і гвоздику за бажанням. В заповнені банки перцем долити маринад, в якому варився перець і ставимо стерилізувати. Стерилізуємо літрову банку 15 хвилин. Закриваємо під ключ.

Смачного!