Серед всіх заготовок на зиму особливе місце займають заготовки з болгарського перцю. Легкий рецепт заготовки солодкого маринованого перцю на зиму.
Інгредієнти:
5 кг перець болгарський,
2 головки часнику (великі),
петрушка, перець чорний горошком, лавровий лист, гвоздика.
Маринад:
750 мл води,
200 мл оцту,
250 мл олії,
230 г цукру,
25 г солі.
Приготування:
Перець помити, почистити і порізати на чотири або шість половинок. Коли закипить маринад частинами кладемо перець і варимо в маринаді 5 -7 хвилин. Викладаємо в підготовлені банки накриваємо кришками і варимо другу частину перцю в маринаді. На дно банки кладемо:
Петрушку, часник, перець чорний горошком, лавровий лист і гвоздику за бажанням. В заповнені банки перцем долити маринад, в якому варився перець і ставимо стерилізувати. Стерилізуємо літрову банку 15 хвилин. Закриваємо під ключ.
Смачного!