Дуже смачний рецепт натуральної кабачкової ікри. Саме такий смак який колись був у дитинстві, густа та насичена.
Для приготування кабачкової ікри знадобиться:
- кабачки, 5 кг;
- цибуля та морква по 1 кг;
- томатна паста, 4 ст.л;
- олія, 350 – 400 мл;
- цукор, 200 г;
- сіль, 100 г;
- оцет за бажанням столовий, по 10 мл у кожну банку;
- перець за бажанням.
Спосіб приготування
Цибулю ріжемо кубиком, моркву тремо на великій тертці або також ріжемо ножем. Кабачки ріжемо кубиками і викладаємо в каструлю, вливаємо олію. Тушимо під кришкою до м’якості кабачків.
Протушковуємо моркву до напівготовності, потім додаємо цибулю і тушкуємо овочі. Кладемо томатну пасту в овочі, перемішуємо і тушкуємо овочі ще 10 хвилин. Подрібнюємо занурювальним блендером овочі та кабачки. Змішуємо кабачкову масу з овочами і можна ще долити трохи олії, щоб ікра набула більш глибокого смаку.
Цукор і сіль, перець додавайте поступово, щоб було саме на ваш смак, не обов’язково слідувати в точності рецепту. Тушимо на невеликому вогні протягом 30 – 40 хвилин. Наприкінці додаємо оцет, також за бажанням.
Розкладаємо ікру в стерилізовані та сухі банки, закручуємо кришками. Перевертаємо банки, накриваємо рушником і залишаємо остигати. Зберігаємо ікру в підвалі, у коморі або на балконі.