Натуральне домашнє яблучне пюре без цукру. Його можна давати навіть маленьким діткам

Готуємо натуральне яблучне пюре без цукру на зиму. Таку насолоду можна давати навіть маленьким дітям. Готується пюре дуже лего а зберігається щонайменше пів року. Отож не будемо томити приступимо до приготування.

Необхідні продукти (на 1 л готового пюре):

  • яблука — 1,1 кг;
  • сік лимона — 20 г;
  • вода — 200 мл.

Як приготувати

Очистіть яблука від шкірки та насіння. Використовуйте сотейник із подвійним дном, щоб пюре не пригоріло. Закладіть в ємність яблука та додайте лимонний сік і воду.

Поставте на повільний вогонь і накрийте кришкою. Після закипання пропарити пюре близько 20 хвилин на повільному вогні, не забуваючи помішувати кожні 5 хвилин.

Простерилізуйте банки та прокип’ятіть кришки. Наповніть банки масою. Накрийте кришками і стерилізуйте у каструлі з водою й тканиною на дні: доведіть до кипіння, накрийте кришкою та потримайте на мінімальному вогні 10-12 хвилин. Закрутіть щільно кришки. Смачного!