Готуємо натуральне яблучне пюре без цукру на зиму. Таку насолоду можна давати навіть маленьким дітям. Готується пюре дуже лего а зберігається щонайменше пів року. Отож не будемо томити приступимо до приготування.
Необхідні продукти (на 1 л готового пюре):
- яблука — 1,1 кг;
- сік лимона — 20 г;
- вода — 200 мл.
Як приготувати
Очистіть яблука від шкірки та насіння. Використовуйте сотейник із подвійним дном, щоб пюре не пригоріло. Закладіть в ємність яблука та додайте лимонний сік і воду.
Поставте на повільний вогонь і накрийте кришкою. Після закипання пропарити пюре близько 20 хвилин на повільному вогні, не забуваючи помішувати кожні 5 хвилин.
Простерилізуйте банки та прокип’ятіть кришки. Наповніть банки масою. Накрийте кришками і стерилізуйте у каструлі з водою й тканиною на дні: доведіть до кипіння, накрийте кришкою та потримайте на мінімальному вогні 10-12 хвилин. Закрутіть щільно кришки. Смачного!