Неймовірний сирний десерт – це дуже смачно, красиво та швидко, готується на раз – два.

Найсмачніший десерт без борошна, готую його для рідних і у свята, і у будні дні.

На смак як чізкейк, але не потрібні дорогі продукти, вершковий сир. У десерту кремова та ніжна консистенція, просто тане у роті – ідеально до чаю.

Інгредієнти на ~ 1 кг:

  • 500 грам сиру
  • 80 грам вершкового масла (розтопити)
  • 130 грам сметани
  • 4 яйця
  • 80 грам цукру, якщо любите посолодше 100-120 грам цукру
  • 10 – 20 грам ванільного цукру або трохи ваніліну
  • 15 грам крохмалю (можна замінити на борошно або манку)
  • 2 ст. л. лимонного соку(за бажанням)
  • цедра апельсина та лимона (за бажанням)
  • 1/3 ч. л. куркуми (за бажанням для гарного кольору)
  • 30 грам маку
  • 150 грам будь-яких сухофруктів (у мене родзинки, курага та цукати)

Приготування:

  1. В мисці з’єднуємо сир, розтоплене вершкове масло, цукор, ванільний цукор, куркуму по бажанню, лимонний сік і сметану. Всі ці продукти перемішуємо міксером до однорідної маси.
  2. Додаємо крохмал, його можна замінити на борошно або манку, знову перемішати міксером.
  3. Додаємо яйця по одному, після кожного перемішуємо міксером, повинна вийти однорідна, гладка маса, схожа на крем.
  4. Далі в окрему мисочку викладаємо невелику кількість сирної маси.
  5. В цю маленьку миску з сирною масою додаю мак і перемішую лопаткою.
  6. В більшу миску з сирною масою додаю цедру і цукати, також перемішую силіконовою лопаткою.
  7. У форму кладу пергаментний папір змащений маслом, спочатку викладаю макову масу, розрівнюю.
  8. Далі вливаю масу з цукатами, також розрівнюю.
  9. Випікати в розігрітій до 160 ° С духовці ~ 40-50 хвилин. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки. На дно духовки за бажанням можна поставити ємність із водою.
  10. Достаю з духовки і даю повністю охолонути, після охолодження накриваю кришкою і ставлю в холодильник на декілька годин.
  11. Перекладаю на тарілку і посипаю кокосовою стружкою.

Смачного та вдалих Вам приготувань!

You cannot copy content of this page