Новий салат “Граф”: ситний і дуже смачний, підійде до будь-якого святкового столу

Сьогоднішній салат складе гідну конкуренцію одному з найзнаменитіших його величності Олів’є. Страва нова, незбита. Незвичні смакові поєднання зацікавлять навіть найвибагливіших гостей. Можна і на святковий стіл, і для повсякденного меню.

Необхідні інгредієнти:

  • курка 200 г;
  • зелений горошок консервований 200 г;
  • майонез 150 г;
  • буряк 150 г;
  • картопля 150 г;
  • яйця 3 шт;
  • цибуля ріпчаста фіолетова 80 г;
  • чорнослив 80 г;
  • уксус 1 ст.л;
  • вода 70 мл;
  • цукру 1 ч.л;
  • соль 0,5 ч.л.

Спосіб приготування

Підготувати все потрібне. Буряк, картоплю та яйця зварити заздалегідь і остудити. Овочі класти в каструлю прямо в мундирах. Куряче м’ясо пригодиться будь-яке, тут запечені гомілки та стегна, підійде і відварена грудка. Якщо чорнослив твердуватий, замочити його на кілька хвилин, якщо м’який – можна використовувати одразу.

Зробити маринад із солі, цукру, оцту та води. Цибулю нарізати дрібним кубиком, висипати в рідину і залишити на 15 хвилин

Салат можна збирати в кулінарному кільці або неглибокій тарілці. На дно викласти терту картоплю. Цей та кожен наступний шар необхідно змащувати майонезом.

Далі розподілити шматочки курки. Маринованану цибулювідкинути на сито, дати добре стекти. Висипати на м’ясо.

Далі шар консервованого зеленого горошку. Не забуваймо про майонез. Яйця натерти на великій тертці і покласти поверх горошку. Чорнослив нарізати дрібно, розподілити по салату.

І, завершальний шар – тертий відварений буряк. Небагато притиснути зверху, щоб ущільнити блюдо. Змастити майонезом і прибрати в холодильник на пару годин для просочення та охолодження.

You cannot copy content of this page