Ніколи не купую майонез: готую без яєць на молоці за хвилину, а зберігається місяць. Від магазинного не відрізнити ні за смаком, ні за зовнішнім виглядом.
Прекрасний майонез навіть так скажу. Цей майонез можна і до салатів додавати, і до випічки, та куди завгодно! Годиться для всього, хоч на хліб намаж, смачно.
Інгредієнти:
- Олія соняшникова (без запаху) – 200 мл.
- Молоко – 100 мл.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Гірчиця – 0,5 – 1 ч. л.
- Лимонний сік – 2 ст. л. або яблучний оцет – 1 ст. л.
Приготування:
У глибоку склянку наливаю олію (без запаху).
Потім наливаю молоко. Молоко я беру 3,2% жирності, але можна й 2,5%. Яке любите. Це не дуже важливо.
А тепер збиваю занурювальним блендером буквально 10 секунд.
Потрібно, щоб молоко з олією змішалося до однорідності (рухами вгору-вниз).
Додаю сіль, цукор, гірчицю та лимонний сік.
Лимонний сік можна замінити на яблучний оцет, але мені подобається саме з соком. Лимонні нотки у майонезі дуже приємні.
Знову збиваю занурювальним блендером секунд 20 (рухами вгору – вниз).
Зберігається такий майонез місяць у скляній банці. Якщо не збираєтеся довго зберігати, можна покласти в пластиковий контейнер. Чудовий майонез готовий! Смачного.