Такі оладки гарні до сніданку або як перекус, адже вони не лише дуже смачні, а ще й готуються швидко та просто. Подають ці смаколики зі сметаною, варенням, джемом, медом, згущеним молоком або ж зі свіжими ягодами.
Інгредієнти:
- кефір, 500 мл;
- борошно, 450 г;
- яйця, 2 шт.;
- сіль дрібку;
- цукор, 50 г;
- сода, 1 ч. л.
Приготування:
Кефір слід трохи нагріти, що дозволить отримати тісто, яке буде рівномірно підніматися і добре пропікатися. Чим жирніший кефір, тим смачніші і пишніші виходять оладки, тим менше олії потрібно їх обсмажування.
З’єднуємо яйце з сіллю та цукром, перетираємо віночком до однорідності та злегка збиваємо.
Вливаємо в кефір яєчну масу, перемішуємо.
Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо однорідне тісто. Маса має вийти досить густою, так як рідке тісто не дає пишності та легкості. Тому, якщо маса у вас рідка, досипайте борошна.
Всипаємо соду, перемішуємо, щоб сода поступово розподілилася по масі.
Викладаємо тісто по столовій ложці в сковороду з розігрітою олією та обсмажуємо на невеликому вогні під кришкою з двох боків.
Подаємо такі пишні оладки з варенням, шоколадом, медом, сметаною або сметанним кремом, змішавши кисломолочний продукт із пудрою.