Цей рецепт допоможе вам отримати дуже ароматну, смачну, гостру і пряну закуску, яку можна подавати як окрему страву або як доповнення до м’яса і гарнірів

Вони такі смачні, що неможливо встояти. Баклажани завжди були одними з найулюбленіших овочів для зимової консервації. 

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 кг;
  • приправа до шашлику – 1 пачка;
  • цибуля – 3 шт;
  • часник – 1 головка;
  • цукор – 2 ст.л;
  • чорний мелений перець – 1 .л;
  • сіль – 1 ст.л;
  • оцет – 50 мл.

Приготування:

Баклажани миємо, обрізаємо хвостики і нарізаємо шматочками, поливаємо рослинною олією, перемішуємо і обсмажуємо їх на сковороді до рум’яної скоринки з усіх боків.

Цибулю ріжемо півкільцями, змішуємо з баклажанами. Нарізаємо часник і також відправляємо до баклажанів, додаємо приправу для шашлику, перець, цукор і сіль, оцет. Цю масу перемішуємо руками, трохи приминаючи, щоб маринад добре просяк баклажани. Ущільнюємо салат в мисці, ставимо 3 літрову банку в якості навантаження. Так залишаємо на 7 годин, щоб баклажани пустили сік і добре промаринувалися.

Закладаємо в стерилізовані банки салат щільно, потім вливаємо маринад.

У каструлю наливаємо теплу воду, кладемо рушник, ставимо банки, стерилізуємо 30 хвилин після закипання води в каструлі. Закатуємо кришки, перевертаємо, укутуємо до повного охолодження.

Салат можна зберігати в будь-якому місці, а також їсти його відразу.

You cannot copy content of this page