Крем пюре із яблук зі смаком згущеного молока – класна заготівля на зиму. Можна використовувати , як десерт , як начинку для випічки або прослойку для бісквітних коржів . Смак дууже класний. Особливу увагу приділіть якості згущених вершків .
ІНГРЕДІЄНТИ :
3 кг.яблука ( чиста вага)
1 кг.цукор
0,5 ч.л. лимонна кислота
100 мл.вода
350гр. вершки згущені 15%
Яблука миємо , чистимо від шкірки і серединки , ріжемо слайсами . Висипаємо у каструлю в якій ви зазвичай варите варення , пересипаємо цукром , доливаємо воду ,перемішуємо . Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння і після закипання збавляємо вогонь і тушкуємо поки яблука стануть м’якими , періодично помішуємо . Збиваємо масу занурювальним блендером , додаємо згущені вершки , перемішуємо і ще збиваємо щоб маса стала однорідною .
Доводимо пюре до кипіння і варимо на малому вогні під кришкою 20 хв., періодично помішуємо . Виключаємо плиту і розливаємо в простерелізовані баночки до самого верху , закручуємо кришками . Не перевертаємо і не вкутуємо . Гарно зберігається при кімнатній температурі .
Кількість цукру можна регулювати на свій смак – все залежить від сорту і ступеня стиглості яблук. Якщо яблука занадто солодкі, можна добавити трішки лимонної кислоти .Для досягнення більш насиченого вершкового смаку, можна додати 2 банки згущених вершків.
Вихід ~ 3 л.
Смачного !