Помідори виходять дуже смачними, солодкими. Випивається навіть розсіл! Завжди готую багато, але ці помідорчики з’їдаються першими.

Рецепт солодких маринованих помідорів, який роками залишається популярним у господинь. Зробити їх простіше простого. 

Інгредієнти:
помідори червоні і жовті,
часник
чорний перчик горошок
сіль
цукор
лимонна кислота
листя вишні та смородинки
парасольки кропу.


Приготування:


Банки ставимо в духовку на прогрівання хвилин на 10 хвилин при температурі 100 градусів можна і більше. Попередньо банки помити та висушити.

Потім поставити воду в каструлі, довести до кипіння, а потім залити в банки до країв. Звичайно, спочатку потрібно укласти в банки зелень, спеції та помідори, а потім залити окропом.

Далі почекати 15 хвилин, як руці буде комфортно. Тоді можна вилити воду із банок. І є два варіанти: можна вилити воду назад в каструлю і трохи долити води і поставити знову кип’ятити, або, як я робила для економії часу. Наливала в каструлю нову воду та ставила кип’ятити. Далі заливаємо вдруге і знову чекаємо охолодження.

Після цього готуємо розчин.

На 1 літр води потрібно:

1 столова ложка солі
2 столові ложки цукру з гіркою
лимонна кислота на літрову баночку – 1/3 ч. л. або 3 гр
На літрову банку піде півлітра розсолу. Уявляєте і це майже все. Кришки можна прокип’ятити або просто протерти оцтом.

Далі потрібно закатати банки і поставити в комору або поставити на підлогу до повного остигання. Попередньо постелити рушник на підлогу та на нього поставити банку.

От і все! Смачні помідори готові, чудовий смак порадує вас взимку. А влітку раджу їсти більше свіжих овочів!

You cannot copy content of this page