Повидло густе, ароматне , нарізається ножем, підходить для начинки і не тільки.

Яблука і сливи добре поєднуються в пирогах і варенні . Рецептик простий у приготуванні та без всяких добавок, оцет, дюшес, тощо…

Інгредієнти:

  • На 2 кг яблук очищених від серцевини ( або слива/яблука 1+1, 1.5+0.5)
  • 1.200 кг. цукру
  • 0.5 ч.л лим.кислоти( або 1-2 ст.л лим.соку)
  • 1/2 палички кориці
  • 1/2 зірочки бадьяну//анісу

Приготування:

Яблука добре вимити, нарізати меншими шматочками разом зі шкіркою, додати 1/2 частину цукру, залишити на 30/60 хв.щоб яблука дали сік.

Варити на середньому вогні хвилин 15/20, щоб яблука розварилися.( яблука мають добре кипіти)

Пробити ще гарячі погружним блендером.

Додати решту цукру, корицю, бадьян -варити на середньому вогні від 30 до 60 хв.після закипання , час від часу помішуючи дерев’яною лопаткою.

Наприкінці додати лимонну кислоту/сік лимона ( приблизно за 10-15 хв )

Варити без кришки , щоб швидше випаровувалась зайва волога. Повидло повинно варитися на середньому вогні та добре булькати.

У мене яблучне варилося другий раз 30/35 хв. а яблука+слива біля години , слива була не дуже дозріла,але при тому дала багато соку, тому випаровувалось довше .

Час може збільшитися, залежить від яблук

Тест на готовність: на тарілочку вилити трішки повидла, ложкою провести доріжку, якщо доріжка залишається- повидло готове., або залишити на тарілочці до охолодження, якщо тримає форму-повидло готове.

Повидло вдається з легким смаком прянощів, обовʼязково спробуйте додати їх .

Кришки на закрутку та банки стерилізовані, сухі та гарячі .

Розлити гаряче повидло по банках до верху та закрутити гарячими кришками .

Я роблю саме так, ви можете закручувати зручним для вас способом.

Повидло гаряче , булькає сильно , коли будете мішати бережіть руки )))

Щоб яблука не темніли -нарізані можна класти у посуду з водою.

Також можна додати щіпку лимонної кислоти чи лимонного соку до нарізаних яблук.

You cannot copy content of this page