Повидло виходить дуже густим, ароматним і дуже смачним. Пальчики оближеш, поки їстимеш таку диво страву

Таке повидло з яблук, має шалено привабливий, бурштиновий колір, і такий самий з розуму зводить аромат, а про смак навіть сказати нічого, слів немає, щоб описати це диво. Спробуйте і вам шалено сподобається цей рецепт. Чудово підійде як начинка для пирогів, так і просто намастивши його взимку на шматочок булочки.

Інгредієнти:

Яблука 2-3 кг;

Цукор 600-800 гр.;

Цукор ванільний 1 пачка.

Приготування:

Спочатку очищаємо яблука від шкірки, потім розрізаємо на 4 частини, і видаляємо серцевину. Щоб яблука не потемніли, кладемо їх у тазик із водою.

Беремо нарізані яблука і перекладаємо в глибоку каструлю, і перед тим як поставити на вогонь вливаємо склянку води, кількість води залежить від кількості яблук, які ви використовуєте. На 1 кілограм яблук приблизно потрібно 100 мл. води.

Ставимо каструлю на вогонь, накриваємо кришкою, доводимо до кипіння, періодично помішуємо і варимо до розм’якшення.

Далі готові яблука перекладаємо в глибокий посуд і за допомогою занурювального блендера перекручуємо в пюре. Після цього необхідно виміряти скільки яблучного пюре вийшло в літрах, щоб знати скільки класти цукру. Розрахунок на 1 л. пюре 600-800 г цукру.

Переливаємо пюре в глибоку каструлю, всипаємо цукор, ретельно перемішуємо і ставимо на плиту, постійно помішуючи доводимо до кипіння. Після закипання робимо вогонь на мінімум та варимо до готовності періодично помішуючи. У процесі приготування прибираємо пінку.

Пройшло приблизно 15 хвилин, перевіряємо готовність повидла так, капаємо трохи повидла на чисту тарілку, і якщо краплі не розтікаються, то повидло готове. Додамо ванільний цукор для аромату і поваримо ще близько 5 хвилин.

Далі простерилізуємо банки над паровою лазнею, і прокип’ятимо кришки. Розливаємо гаряче повидло по банках, закриваємо кришками і закочуємо. Залишаємо банки не перевернутими до повного остигання.

Густе повидло з яблук готове.

Усі реакції:

2323

You cannot copy content of this page