Просто та ефективно: що потрібно зробити, щоб сковорідка більше не пригорала

Практично кожна господиня, в процесі готування їжі зустрічається на кухні з різними проблемами. Одна з найчастіших – пригорання їжі до сковороди.

У цій статті хочемо поділитися одним лайфхаком, що потрібно зробити, щоб забути про пригорання сковороди.

Сьогодні великою популярністю користуються сковорідки з антипригарним покриттям. Вони передбачені для того, щоб полегшити приготування страв та зменшити прилипання до поверхні.

Антипригарні сковороди вимагають особливо дбайливого догляду. Не рекомендується використовувати металеві прилади для перемішування, оскільки вони можуть зруйнувати захисну поверхню. Під час миття не можна користуватися губками, що дряпають, які виготовлені з металу, щоб не утворилися подряпини. Якщо антипригарний шар буде пошкоджений – їжа одразу почне прилипати.

Якщо ваша сковорода з антипригарним покриттям почала пригорати, то спробуйте метод прожарювання із сіллю. На дно посуду насипте велику сіль і прожарте на повільному вогні приблизно 5-10 хвилин. Зачекайте, поки наповнювач повністю охолоне. Потім приберіть сіль зі сковороди і промажте поверхню тонким шаром олії. Можна приступати до приготування.

Якщо навіть цей спосіб не допоміг, то вже нічого не вдієш – ваша сковорода зіпсована. У такому разі доведеться придбати нову.