У цій статті поділимося з вами простим рецептом приготування дуже смачного салату “кабачки по-корейськи” з морквою на зиму. Такий салат можна подавати до улюбленого гарніру м’яса і взагалі до чого захочеться.
Для приготування знадобиться:
- кабачки 2 кг
- морква 500 г;
- кріп 50 г;
- цукор 3,5 ст. л;
- сіль 2 ст. л;
- свіжомелений коріандр 1,5 ч. л;
- солодка паприка 1 ч. л;
- сушений часник 1 ч. л;
- червоний перець 0,5 ч. л;
- суміш перців;
- олія 170 мл;
- оцет 9% 110 мл.
Інгредієнти розраховані на 4 банки по 0,65 літрів.
Спосіб приготування
Натираємо кабачки і свіжу моркву на “корейській” тертці, і відразу відправляємо все у велику каструлю.
Додаємо дрібно нарубану зелень кропу та спеції: свіжомелений коріандр, солодку паприку, сушений часник, червоний перець, суміш перців (за бажанням), цукор та сіль.
Вливаємо олію, 9% оцет, ретельно все перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі на 1 годину.
За цей час овочі дадуть багато соку, який нам надалі знадобиться.
Розкладаємо салат по чистих банках і зверху заливаємо овочевим соком, що виділився.
Щільно укладати не потрібно.
Банки накриваємо кришками, на дно каструлі стелимо марлю або рушник, ставимо банки, заливаємо холодною водою до плічок і стерилізуємо з моменту закипання рівно 20 хвилин.
Після стерилізації щільно закручуємо кришками, залишаємо до остигання та прибираємо на зберігання. Укутувати банки не треба.
Зберігати таку заготовочку можна при кімнатній температурі в темній шафі. Стоять чудово, хоч цілий рік, але навряд чи вони стільки простоять тому, що це дуже смачно.