Простий та швидкий рецепт ніжного яблучоного пирога

Відмінний рецепт домашнього яблучного пирога з хрусткою скоринкою. Виходить повітряний, м’який, запашний. Найпростіші і доступніші продукти, на приготування тіста піде 5 хвилин.

Для приготування знадобиться:

  • 2 яйця;
  • рослинна олія 100 мл;
  • цукор 130г;
  • сметана 120 г;
  • дрібка солі;
  • 1,5 ч. л. розпушувача (8-9 г);
  • 200 г борошна;
  • яблука 1-2 шт;
  • 1 ч. л. цукру з корицею (0.5 ч. л.) для посипання.

Приготування

У чашу блендера наливаємо олію і додаємо 1 яйце. Притискаємо яйце ніжкою блендера до дна чаші (щільно).

Включаємо занурювальний блендер і не піднімаємо, доки не утворюється емульсія. Техніка приготування, як домашній майонез. При такому способі з’єднання яйця і олії випічка виходить пишніше і ніколи в готовому виробі не відчуватиметься запах олії.

Далі друге яйце змішати із цукром, сіллю. Краще перемішати міксером. Додати сметану. Тепер додати емульсію з яйця та олії, ще раз перемішати. Ввести розпушувач з борошном. Тісто консистенції не густе, це нормально.

Форму (діаметр 20 см.) вилити тісто, дно форми застеляємо папером для випікання, борти змастила олією.

Зверху яблука. Яблука можна подрібнити довільно і викласти на тісто так, як вам подобається.

Цукор змішати з корицею та посипати верх пирога. Завдяки такому посипанню на пирозі, в процесі випічки, утворюється рум’яна, хрумка, ароматна скоринка.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці ~ 40-50 хвилин. Час випікання залежить від особливостей вашої духовки.

Готовий пиріг, який трохи охолонув, виймаємо з форми і даємо повністю охолонути. Пиріг виходить солодкий, яблука краще брати не дуже солодкі.

You cannot copy content of this page