Капустяна солянка з грибами – смачна закуска на зиму. Її можна готувати у всіляких варіантах: гриби можуть бути як лісовими – білі, підосичники або лисички, так і вирощеними в інших умовах, наприклад, шампіньйони.
Інгредієнти :
– 5 кг капусти
– 1 кг моркви
– 1 кг цибулі
– 1,5-2 літри томатного соку
– 1 стакан оцту
– 1 стакан цукру
– 1-1,5 стакани олії
– 3-4 ст.ложки солі
– перчик чорний мелений
– перчик горошок
– лавровий лист
Приготування:
Капусту нашинкувати , моркву тремо на крупній тертці, цибулю ріжемо кубиками або так як ви звикли. Гриби відварюєте два рази,якщо це опеньки. Якщо у вас інші гриби, то робіть все як потрібно. Поміщуємо всі овочі у велику ємність + гриби + цукор+ олія+ томатний сік та всі спеції і варимо від 30 хв до 1,5 години ( залежить все від сорту капусти ). За 10 хв до кінця варки додаєте оцет.
Вихід 15 банок по 0.5 л.
Смачного!