Приготуйте смачну та корисну консервовану квасолю на зиму за покроковим рецептом.

Для любителів урізноманітнити свій зимовий раціон за допомогою заготовок, ми хотіли б запропонувати рецепт консервованої квасолі на зиму. Всі ці і багато інших рецепти ви без зусиль знайдете на нашому сайті.

Інгредієнти:

Квасоля – 1 кг.

Цукор – 4,5 ст. ложки

Сіль – 4,5 ст. ложки

Лимонна кислота – 1⁄4 ч. ложки на півлітрову банку

Вода – 1 л 250 мл.

Приготування:

Перш ніж приступити до варіння квасолі, її необхідно добре промити і замочити у воді на 9-10 годин, а найкраще на ніч. Вранці воду з квасолі зливаємо і знову добре промиваємо

Викладаємо квасолю в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту варитися.

Коли вода закипить, знімаємо піну, що утворилася, якщо вона є, і варимо квасолю на повільному вогні хвилин 10 – 15, потім зливаємо з неї воду і заливаємо її новою чистою водою.

Каструлю ставимо на плиту і, коли вода закипить, додаємо в квасолю 2 столові ложки солі і 2 столові ложки цукру, перемішуємо і варимо на маленькому вогні до готовності, стежимо щоб вона не розварилася, боби повинні бути цілими.

Цим часом можна помити та простерилізувати півлітрові банки, на 1 кг квасолі вам знадобиться 6 банок і ще залишиться трохи квасолі, щоб поїсти чи приготувати салат.

Пробуємо квасолю на готовність і якщо вона готова, наливаємо в сотейник 1 літр 250 мл. води додаємо до неї 2,5 ст. ложки солі та 2,5 ст. ложки цукру, доводимо до кипіння. Цим розсолом заливатимемо квасолю.

У кожну підготовлену та простерилізовану банку насипаємо приблизно 1⁄4 ч. ложки лимонної кислоти.

Готову киплячу квасолю викладаємо в банки за допомогою шумівки без рідини, в якій вона варилася. Потім заливаємо її підготовленим киплячим розсолом і закручуємо кришками. Банки перевертаємо та накриваємо чимось теплим.

You cannot copy content of this page