Для любителів урізноманітнити свій зимовий раціон за допомогою заготовок, ми хотіли б запропонувати рецепт консервованої квасолі на зиму. Всі ці і багато інших рецепти ви без зусиль знайдете на нашому сайті.
Інгредієнти:
Квасоля – 1 кг.
Цукор – 4,5 ст. ложки
Сіль – 4,5 ст. ложки
Лимонна кислота – 1⁄4 ч. ложки на півлітрову банку
Вода – 1 л 250 мл.
Приготування:
Перш ніж приступити до варіння квасолі, її необхідно добре промити і замочити у воді на 9-10 годин, а найкраще на ніч. Вранці воду з квасолі зливаємо і знову добре промиваємо
Викладаємо квасолю в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту варитися.
Коли вода закипить, знімаємо піну, що утворилася, якщо вона є, і варимо квасолю на повільному вогні хвилин 10 – 15, потім зливаємо з неї воду і заливаємо її новою чистою водою.
Каструлю ставимо на плиту і, коли вода закипить, додаємо в квасолю 2 столові ложки солі і 2 столові ложки цукру, перемішуємо і варимо на маленькому вогні до готовності, стежимо щоб вона не розварилася, боби повинні бути цілими.
Цим часом можна помити та простерилізувати півлітрові банки, на 1 кг квасолі вам знадобиться 6 банок і ще залишиться трохи квасолі, щоб поїсти чи приготувати салат.
Пробуємо квасолю на готовність і якщо вона готова, наливаємо в сотейник 1 літр 250 мл. води додаємо до неї 2,5 ст. ложки солі та 2,5 ст. ложки цукру, доводимо до кипіння. Цим розсолом заливатимемо квасолю.
У кожну підготовлену та простерилізовану банку насипаємо приблизно 1⁄4 ч. ложки лимонної кислоти.
Готову киплячу квасолю викладаємо в банки за допомогою шумівки без рідини, в якій вона варилася. Потім заливаємо її підготовленим киплячим розсолом і закручуємо кришками. Банки перевертаємо та накриваємо чимось теплим.