Дуже смачний варіант котлет. Готуються не складно, а виходять по-справжньому смачні. Головна фішка в тому, що потрібно витримати пропорції.
Для приготування буде потрібно:
- фарш – 1 кг;
- хліб у сухому вигляді – 200 гр;
- сіль – 1 ч.л;
- чорний перець – за смаком;
- цибулина – 1 шт;
- часник – 3 – 4 зуб (за бажанням).
Процес приготування котлет
Отже, починаємо: Беремо фарш 1 кг, можна брати змішаний. Відразу ж прокрутимо 1 цибулину через м’ясорубку.
Тепер розповімо фішку таких котлет: На 1 кг фаршу потрібно додати 40% хліба. Вага враховується вже замоченою і віджатою, сухого скарбу 200 грам. Хліб можна брати будь-який, навіть найдешевший чи підсушений
Решта все до смаку. Обов’язково цибулину, прокручуємо разом із фаршем, сіль 1 ч.л., чорний перець за смаком і часник за бажанням, можна додавати щось одне, або цибулю – або часник, та формуємо котлети. Панірувати такі котлети не потрібно.
Обсмажуємо на олії на середньому вогні до готовності, з кожного боку по 6-7 хвилин. Ще величезний плюс таких котлет, від них немає нагару в олії, тому в процесі смаження масло можна не змінювати, воно залишається чистим і практично не вбирається в котлети.
Готові котлети пропарюємо в духовці або на сковороді. Додаємо грам 30 вершкового масла, закриваємо кришкою і томимо на повільному вогні хвилин 20. Тепер котлетки готові, подаємо їх із будь-яким гарніром, і обов’язково з підливою.