Пиріжки на сковороді з картоплею. Тісто як пух, без дріжджів. Вдалий улюблений рецепт, перевірений роками. Дуже смачні, великі, з хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
- кефір, 250 мл;
- сметана, 2 ст.л;
- борошно, 400 г;
- жовток, 1 шт;
- сіль, 1 ч.л;
- цукор, 1 ст.
- сода, 0,5 ч.л;
- олія соняшникова, 1 ст.л.
Для приготування начинки:
- картопля, 5 шт;
- вершкове масло, 50 г;
- відвар картоплі, чверть склянки;
- цибуля, 1 шт;
- сіль, перець, зелень.
Приготування:
Картоплю відварюємо і перетворюємо на пюре з відваром, а краще з теплим молоком або сметаною, вершковим маслом, обсмаженою цибулею та зеленню. Залишаємо остигати.
Для тіста в теплий, з високим відсотком жирності кефір, додаємо сметану та жовток. Перемішуємо.
Всипаємо сіль і цукор, вливаємо олію, перемішуємо.
Борошно просіюємо, частинами вводимо у масу і всипаємо соду. Вимішуємо гладке та однорідне тісто, накриваємо його та залишаємо на 10 – 15 хвилин.
Формуємо пиріжки з начинкою та обсмажуємо їх у сковороді з олією на невеликому вогні.
Дуже смачно подавати такі пишні пиріжки зі сметаною.
Начинку зробіть із вареного яйця та зеленої цибулі, обсмаженого фаршу або відвареного курячого м’яса, картоплі з грибами тощо.