Пиріжки виходять пишними, з приємною текстурою та ситною, дуже апетитною начинкою.

Найупізнаваніші пиріжки — смажені на сковорідці. Класичний рецепт передбачає використання кефіру в якості рідкої основи для тіста. 

Інгредієнти:

  • кефір, 250 мл;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 30 мл;
  • борошно, близько 400 г;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • картопля відварена, 4 шт;
  • цибуля обсмажена, 1 шт;
  • сіль, перець, спеції, ароматні трави та зелень.

Приготування:

Для начинки відварюємо картоплю і перетворюємо її на пюре зі шматочком вершкового масла, обсмаженою цибулею, ароматними травами та свіжим кропом.

Для тіста всі продукти мають бути однакової температури.

Кефір змішуємо із сіллю та яйцем, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і вливаємо олію.

Борошно вводимо частинами, щоб не засипати масу борошном і перетворити її на дуже щільне тісто.

Накриваємо тісто та залишаємо його на 10 хвилин.

Тісто ділимо на порційні колобки і розкачуємо їх у коржики. Можна формувати класичні пиріжки або робити трикутні, защипуючи краї з різних боків та у вигляді трикутника.

Обсмажуємо на олії до рум’яності з двох сторін.

Пиріжки виходять м’якими, пишними, дуже апетитними, можна подавати зі сметаною.

You cannot copy content of this page