Для приготування капустяного салату “по-турецьки” беремо пів качана капусти і дуже тонко її шаткуємо. Потім беремо великий свіжий огірок та нарізаємо його довгою соломкою. Далі беремо один солодкий перець і нарізаємо його тонкою соломкою.
Після цього в салат додаємо мариновану червону цибулю. Маринуємо її так: дуже тонко шаткуємо, кладемо в піалу і додаємо до нього:
- 1 ст. л. лимонного сока;
- 0,5 ч. л. соли;
- 1 ч. л. сахара;
Цибулю перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин.
Потім до салату я додаємо зерна одного граната або можна використовувати гранатовий соус. Саме завдяки гранату салат стає дуже цікавим та смачним.
Після у салат додаємо дрібно нарізану петрушку, цей інгредієнт кладіть на свій смак. Також додаємо спецію “Сумах” вона гарного бордового кольору і має приємний кислуватий смак.
Ця спеція обов’язково використовується в Туреччині для заправки салатів, вона дуже корисна і продається в багатьох магазинах, а також маркетплейсах, ціна демократична.
Далі додаємо до салату сік половини лимона, сіль та чорний перець за смаком, і оливкова олія – 50 мл. Перемішуємою та подаємо до столу, дуже смачно виходить! Можна подавати з будь-якими гарнірами, до м’яса чи курки! Спробуйте вам обов’язково сподобається!