У цій статті пропонуємо вам приготувати ароматну і дуже смачну грудинку в лушпинні цибулі. Ця холодна закуска підійде не лише на перекус, а й до святкового столу. Влітку цей продукт йде на другий або навіть на третій план, а з настанням холодів хочеться чогось ситного, калорійного і звичайно ж смачного!
Для приготування знадобиться:
- грудинка – 1 кг;
- вода – 1 л;
- сіль – 5 столових ложок;
- цибулева лушпиння – 12 гр;
- лавровий лист – 2-3 шт;
- перець запашний горошок – 5-7 шт;
- часник – 5-6 зубчиків;
- чорний мелений перець.
Спосіб приготування
Свіжу, гарну грудинку без кісточок на тонкій шкірці добре промиваємо під проточною водою та нарізаємо на шматочки приблизно сантиметрів по 10.
Цибулеве лушпиння ретельно промиваємо кілька разів. На дно каструлі викладаємо лушпиння, потім грудинку і заливаємо холодною водою (вода повинна повністю покривати грудинку), додаємо спеції.
Спеції можна додати будь-які на ваш смак, але я додаю лише ті, що зазначила в рецепті. Ставимо каструлю на плиту, доводимо до кипіння і з цього моменту варимо грудинку 40 хвилин.
Даємо грудинці повністю охолонути в розсолі. Обсушуємо на паперовому рушнику.
Заключний етап – натираємо грудинку часником (через прес) та чорним меленим перцем. Забираємо в холодильник, і за дві години можна подавати на стіл. Якщо плануєте їсти взимку, забираємо в морозилку.
- Спеції можна використовувати будь-які, які вам подобаються.
- 12 гр лушпиння – це приблизно з 8-10 головок цибулі.
- Не бійтеся пересолити розсіл – грудинка зайвої солі не візьме.
- Використовуйте посуд темного кольору або зовсім старенький – лушпиння сильно фарбується.
- Зберігається грудинка у морозилці досить довго. Але ви з’їсте її дуже швидко!