Рецепт торта для ласунів, який підкорить усіх!

М’який і дуже ніжний торт, який готується з простих продуктів, швидко і просто. Такий шоколадний торт можна приготувати як на день народження, так і на повсякденний стіл.

Тісто:

  • яйця – 2 шт
  • цукор – 160 гр
  • кефір – 260 мл
  • сіль – дрібку
  • сода – 1 ч.л + лимонний сік 1ст.л
  • борошно – 160 гр
  • какао – 60 гр

Крем:

  • сметана 20-25% – 450 гр
  • варене згущене молоко – 200 гр
  • просочити чаєм

Глазурь:

  • шоколад – 50 гр
  • вершки – 30 мл

Приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, всипаємо цукор і сіль, збити віночком до однорідної маси, вливаємо кефір і ще раз перемішати. Всипаємо борошно, какао, перемішати і в кінці гасимо соду лимонним соком, виливаємо в тісто і перемішати.Форму діаметром 20-22 см, дно застеляємо пергаментним папером, змащуємо соняшниковою олією і виливаємо тісто. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 30-35 хвилин (за 10 хвилин до завершення накрити фольгою).

Готовий бісквіт дістаємо з форми і даємо повністю охолонути. Приготуємо крем: в сметану додаємо варене згущене молоко і збити міксером протягом 2 хвилин.

Остиглий бісквіт розділити на 3 рівні частини, першим шаром викладаємо бісквіт і просочуємо чаєм, зверху викладаємо добрим шаром крем і так проробити до самого верху. Верх і боки торта змастити кремом і відправляємо в холодильник на 30 хвилин, щоб зміцнів крем.

З верхівки бісквіта робимо крихту і підготуємо глазурь, в шоколад вливаємо вершки і розтопити до однорідної гладкої маси.

Дістаємо торт з холодильника, обсипаємо боки і край торта крихтою і в центр виливаємо шоколадну глазур. Відправляємо в холодильник на 10 хвилин, щоб закріпилася глазурь.

Нарізаємо торт і подаємо до чаю. Смачного!!!!

You cannot copy content of this page