Майже у кожної господині свій секрет: хтось варить в цибулинні, хтось пече, хтось обвалює в часниково-перцевій суміші…Ділимося з вами ще одним оригінальним способом, який обов’язково припаде до душі:
Інгредієнти:
- Сало – 2 кг
- Вода – 5 склянок
- Сіль – 1 склянка
- Лавровий лист – 3-5 штучок
- Чорний перець (горошком) – 10 штук
- Часник – 5-8 зубків (посікти чи видавити через прес)
Приготування:
- Приготуйте розсіл. Налийте воду в каструлю, додайте сіль, поставте на вогонь, перемішайте, щоб кристали солі розчинилися. Доведіть розсіл до кипіння, зніміть з вогню.
- Наріжте сало невеликими шматками так, щоб його було зручно класти і діставати з банки.
- Обваляйте кожен шматочок сала в часнику і помістіть в 3-літрову банку. Укладайте сало, періодично вставляючи між шарами промиті лаврові листочки, посипаючи горошинами перцю. (Не утрамбовуйте шматки занадто щільно один до одного: вони не просочаться розсолом і протухнуть).
- Остудіть розсіл і залийте сало, накрийте кришкою, не закупорюючи.
- Поставте банку з салом у холодільник і залиште на тиждень, а через 7 днів можемо пробувати закуску. Якщо шматки нарізані товсто, час засолювання збільшиться до 10 днів.