Що може бути смачніше яскравого, солодкуватого, м’ясистого перчика.

Болгарський перець з медом маринований посідає одне з провідних місць при консервуванні овочів на зиму. Заготовити на зиму болгарський перець не складе великих труднощів- головне вибрати надійний рецепт.

Інгредієнти:

Для 5-ти півлітрових баночок приготуємо:
Перець червоний солодкий – 3 кг.
Вода – 0,5 л
Олія соняшникова – 200 г
Мед – 4 ст. ложки (повних)
Сіль – 2 ст. ложки
Цукор – 2 ст. ложки
Оцет 9% – 100-120 мл (оцтової есенції 70% – 1 ст. ложка)
Спеції:
Лавровий лист – 5-8 шт.
Перець запашний горошком – 5 Шт.
Перець чорний горошком – 10 шт.
Гвоздика – 5 штук

📌 Рецепт:
Нарізаємо перець великими шматочками та викладаємо у велику каструлю. Змішуємо перець з олією, медом, водою, сіллю та цукром.
Спеції я зав’язала у марлю. Ставимо каструлю на помірний вогонь. Дерев’яною лопаткою мішаємо перець, тому що нижні шари нагріватимуться швидше.
Поступово перегріється весь перець, осяде і буде в маринаді. Кип’ятимо перець з олією та медом не більше 5-7 хвилин. Наприкінці додаємо оцет.
Розкладаємо гарячий перець із маринадом у підготовлені стерилізовані банки та закриваємо. Стерилізувати перець із медом на водяній бані не потрібно.