Чотири основні причини цього явища та способи вирішення кожної з них.
Кислий ґрунт: Якщо ваш ґрунт кислий, це може спричиняти жовтіння кінчиків рослин. Щоб розкислити ґрунт, вам потрібно розвести 3 столових ложки кальцієвої селітри в 10 літрах води. Після цього вилийте мінімум склянку цієї суміші під кожну рослину. Як альтернативу, замість кальцієвої селітри, ви можете розвести 2 склянки золи в окропі та додати до відра з водою.
Нестача азоту: Якщо у вас виникає нестача азоту, цибулеве пір’я починає жовтіти, а кінчики стають білими. Щоб розв’язувати цю проблему, ви можете обприскувати листя рослин нашатирним спиртом у вечірній час. Для цього розведіть 3 столові ложки нашатирного спирту в 10 літрах води. Також ви можете підгодувати рослини кальцієвою селітрою, додавши 3 столові ложки на 10 літрів води.
Нестача меді: Нестача меді найчастіше спричиняє жовтіння кінчиків листя на торф’яних ґрунтах. Щоб розв’язувати цю проблему, розлийте настій хлорокису міді на ґрунт під рослинами. Для приготування розчину розчиніть 1 чайну ложку препарату в 5 літрах води (0,1% розчин). Ви можете використовувати мідний купорос або бордоську рідину.
Нестача калію: Якщо у вас виникає нестача калію, листя рослин також може жовтіти та крутитися. Для розв’язання цієї проблеми ви можете застосувати хлористий калій. Розведіть 3 столові ложки хлористого калію в 10 літрах води та полийте по склянці під кожну рослину.
Використовуючи ці рекомендації, ви зможете впоратися з проблемою жовтіння кінчиків часнику та цибулі та підтримувати здорові рослини.