Яскравий і хрусткий салат на зиму з банальної капусти. Рецепт легкий в приготуванні З капустою просто змішуємо інші овочі і отримуємо красиву зимову закуску.
Інгредієнти:
- капуста, 1.5 кг;
- буряк і морква по 300 г;
- часник, 8 зубчиків;
- сіль, 2 ст.л;
- цукор, 4 ст.л;
- оцет 9%, 100 мл;
- лавровий лист, 3 шт;
- олія соняшникова, 100 мл;
- перець горошком, 15 шт;
- вода, 500 мл.
Приготування:
Моркву і буряк натираємо на грубій терці, капусту шаткуємо і змішуємо овочі. Часник дрібно ріжемо.
У каструлю вливаємо воду, всипаємо сіль і цукор, кладемо лавровий лист і перець горщиком.
Доводимо до кипіння, вливаємо оцет і додаємо часник, знову доводимо до кипіння і вимикаємо.
Виливаємо киплячий маринад в капусту з овочами і перемішуємо.
Розкладаємо по банках, ущільнюємо і заливаємо маринадом, накриваємо кришками.
Ставимо в розігріту до 150 градусів духовку і стерилізуємо 15 хвилин.
Закручуємо щільно кришками і залишаємо остигати.
Зберігаємо в підвалі або коморі.
Салат виходить дуже ароматним, нагадує солянку, але зі своїм оригінальним присмаком, який надає буряк. Спробуйте зробити і ви точно не пошкодуєте.