Смачний салат швидкого приготування, нарізаємо і змішуємо продукти, можна подавати до столу. Такий салат відмінно підійде як на звичайний, так і на святковий стіл.
Інгредієнти:
- Морква – 3 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Сіль – 0,5 чайної ложки (або за смаком)
- Часник – 3 зубчиків (замість свіжого можна взяти 1 ч.л.сухого)
- Солодка паприка – 1 ч.л.
- Коріандр смажений – 0,5 чайної ложки
- Гострий перець і чорний перець – за смаком
- Цукор – 3 чайні ложки
- Оцет 6% – 3 чайні ложки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. (невелика)
- Олія соняшникова – приблизно 30 мл.
- Насіння кунжуту – 1 ст.л. без гірки
- Зелень за смаком
Приготування:
Для салату я зазвичай беру три великих моркви і один середній буряк, або два дрібні. Вибирайте соковиті овочі.
Натираю все на тертці, для моркви по-корейськи.
Додаю сіль, 0,5 чайної ложки, перемішую і руками добре притискаю.
Залишу на 15 хвилин.
Далі додаю часник пропущений через прес і спеції.
Я зазвичай як купила коріандр, відразу його обсмажую на сухій сковорідці 3-4 хвилини, потім подрібнюю. Використовую для цього салату, також для моркви і капусти по-корейськи.
Додаю солодку паприку (у мене копчена), гострий мелений перець і чорний перець (за смаком). Тепер додаю цукор 2-3 чайні ложки.
Додаю 3 чайні ложки оцту, у мене яблучний 6%.
На сухій сковорідці обсмажую насіння кунжуту пару хвилин.
Після цього в сковорідку наливаю олію і обсмажую цибулю.
Цибулю нарізаю соломкою.
Цибулю потрібно обсмажити до золотистого кольору.
Тепер гарячу олію разом з цибулею вливаю на спеції, якщо хочете цибулю можна прибрати і залити просто гарячу олію. Добре все перемішую і всипаю насіння кунжуту.
За бажанням можна додати улюблену зелень.
Добре перемішую і затягую миску харчовою плівкою. Забираю в холодильник на кілька годин. Через деякий час можна спробувати салат і додати додатково сіль або цукор за смаком. Чим довше салат пробуде в холодильнику, тим смачніший він стає.
Салат виходить дуже смачний, соковитий, з приємним ароматом, спробуйте приготувати, сподіваюся Вам сподобається!