Соковитий, м’який і розсипчастий всередині і з хрусткою скоринкою зовні яблучний пиріг.

Просто встояти неможливо, поки цей насипний пиріг з яблуками в духовці, аромат вже зводить з розуму. Соковитий, м’який і розсипчастий всередині і з хрусткою скоринкою зовні. Такий пиріг сподобається кожному!

Приготуйте болгарський насипний пиріг з яблуками. Особливість даної випічки в тому, що вона готується з сухого сипучого тіста!

Інгредієнти:

  • 1 скл. борошна
  • 1,5 кг яблук
  • 160 г манної крупи
  • 140 г цукру
  • 1 ч. л. кориці
  • 100 г вершкового масла
  • 16 г ванільного цукру
  • 2 ч. л. розпушувача
  • щіпка солі

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте манку, борошно і цукор. Також всипте розпушувач і ванільний цукор. Гарненько все перемішайте. Тісто розділіть на 4 рівні частини.
  2. Яблука вимийте і натріть на крупній тертці (їх можна не очищати).
  3. До яблук додайте чайну ложку кориці. Перемішайте, а потім розділіть яблучну масу на 3 частини.
  4. Форму для випікання застеліть пергаментним папером і змастіть маслом. На дно форми висипте четверту частину сухої суміші тіста, потім викладіть одну з трьох частин яблук. Рівномірно все розподіліть і утрамбуйте ложкою.Продовжуйте так само з усіма шарами. У результаті повинно вийти 4 сухих шари і 3 яблучних. Верхній шар обов’язково повинен бути з сухої суміші, інформує Ukr.Media.
  5. На верх пирога натріть злегка підморожене вершкове масло. Випікайте пиріг у холодній (не нагрітій заздалегідь) духовці при температурі 170 градусів протягом години.Важливо, щоб масло рівномірно розтопилося і просочило весь пиріг, а зверху дало випічці красиву скоринку.
  6. Ось і все, Болгарський яблучний пиріг готовий. Смачного!

You cannot copy content of this page