Солодкий консервований перець – це відмінна закуска на зиму, яка ідеально підходить до будь-яких страв.

Інгредієнти:

  • перець – 6 кг;
  • часник – 5-6 головок;
  • цукор – 2 склянки;
  • сіль – 2 ст.л;
  • рослинна олія – 2 склянки;
  • оцет 9% – 1 стакан.

Приготуваня:

Перець промиваємо і видаляємо плодоніжки з насінням, розрізаємо на 6 – 8 смужок.

У ємності змішуємо олію, оцет, цукор і сіль, пропущений через прес часник, перемішуємо і кладемо перець, змішуємо все, накриваємо кришкою і залишаємо на ніч.

Готуємо стерилізовані банки і кришки, розкладаємо перець, потім розливаємо заливку.

У каструлю кладемо рушник, ставимо банки, наливаємо воду і включаємо вогонь. Стерилізуємо з моменту закипання 15 хвилин, зменшивши вогонь.

Виймаємо банки, закручуємо кришки, перевертаємо і вкутуємо рушником до повного охолодження.

Такий же перець можна зробити і за іншим рецептом. Тушкуємо смужки перцю в розсолі з 2 л води і всіх інших інгредієнтів протягом 5 – 7 хвилин з моменту закипання. Розкладаємо.

You cannot copy content of this page