Наважтеся на приготування незвичної маринованої консервації. Навіть сам процес принесе задоволення. Цей рецепт відрізняється від звичних маринованих овочів, які готують на зиму. У ньому зовсім немає цукру й обмаль оцту. Зате є мед, від чого смак перцю неймовірний.
Перець маринований з медом
Інгредієнти на 6 банок по 0,5 л:
перець – 3 кг.
Для маринаду:
вода – 1 л,
олія – 200 мл,
сіль – 55 г,
оцет 9 % – 150 мл,
мед – 200 г (можна замінити цукром),
перець – 1 ст.л,
гвоздика – 5 шт,
лавровий лист – 3-5 шт.
Приготування: перець миємо, очищаємо від зерняток і ріжемо на середні шматочки. Готуємо маринад: у ємність із водою додаємо сіль, оцет, олію, мед або цукор, спеції. Суміш ставимо готуватися на плиту і доводимо до кипіння. Як тільки маринад закипить, додаємо половину перцю, який ми підготували раніше. У каструлю із маринадом намагаємося помістити максимальну його кількість. Чекаємо поки суміш знову закипить, а після цього варимо ще 2-3 хвилини. Потрібно, щоб перець став м’яким, але не розварився, тому занадто довго його варити не потрібно.
Через 2-3 хвилини після закипання вимикаємо плиту, накриваємо каструлю кришкою і залишаємо постояти ще на 2-3 хвилини. Зварений перець дістаємо з маринаду і складаємо у чисті банки. Після цього таким самим чином варимо другу частину перцю, яка у нас залишилася. Додаємо її до маринаду та повторюємо.
Коли друга частина перцю також буде готова, розкладаємо її у банки. Після чого перець заливаємо маринадом. Прикриваємо банки чистими кришками та ставимо їх на плиту стерилізуватись: наливаємо в каструлю воду так, щоб покрити банки рідиною на 2/3. 0,5 л банки стерилізуємо протягом 5 хв після закипання. 1 л банки – 10 хв. Після стерилізації банки виймаємо та герметично закручуємо. Ставимо догори дном, зверху накриваємо ковдрою. Залишаємо на 1 добу. Смачний мариновваний перець із медом готовий, смачного!